Grasshopper

algorithmic modeling for Rhino

Hi all! The plugin seems great! However, I have an issue when I am using the panel viewer component. When I am trying to follow the tutorials or even open the exercise files there is an error at the viewer panel saying 

1. Solution exception:'NoneType' object has no attribute 'ToBrep'.

Do you have any idea how to solve it? I have attached an image. Thank you in advance!

Views: 135

Attachments:

Replies to This Discussion

Hi Angeliki,

That's a new one. Is hard to know what's going on from the screen capture, can you please forward the gh file as well?

Thanks,

Santiago

Hi Santiago, 

I am attaching the files. Thank you very much for your help! 

Angeliki

Attachments:

Thanks. Could you also check the units and Absolute tolerance settings in your file? Should be set to feet and 0.01 tolerance.

Santiago

I was working in meters. I tried the same definition in feet and got the same error..

Just a few things to check:

Just to make sure, you will need to close and open the gh file for the new units / tolerance settings to be used by the solution.

If you still have the error, try disconnecting the curtain-wall component from the panel (panelSystem input), do you still have an error?

Lastly, could you open the Panel viewer component, click the 'Test' button and send me the error message displayed. That should help pinpoint the issue.

Also, what version of Rhino are you using?

Thanks,

Santiago

Hi Santiago, 

I think I have a similar problem, I work in feet and 0.01 tolerance, but it doesn't work. It would be great if you help me to find the problem, because I want to use skin designer very much.

Thanks,

Sasha

Attachments:

Hi Alex,

Sorry I missed your post.

Thanks for posting the error message, that helps. Could you also please tell me which version of Rhino are you using?

Santiago

I'm pretty sure we can fix this bug but I will need your help to narrow down the bug.

I attached a gh file with a revised SkinDesinger component. Could you please run the script and send me a screen capture of the PanelViewer output?

Thanks,

Santiago

extrusion_debug-01.gh

Hi Angeliki,

Could you help me testing a gh file? Read my last reply to Alex.

Also, what Rhino versions do you have in both computers? 

Thanks,

Santiago

Hi Santiago.

I am using Rhino 6 and having the same problem. Fixed component is working for me, but the rest of them are giving 1. Solution exception:'NoneType' object has no attribute 'ToBrep' 

Hi Algerim, 

Well, that's good news. I'm coming back next week from a trip and I will be able to fix all the other components. In the meantime, if you could send me a screen capture of which components are triggering the error, that will help me speed up things.

Thanks,

Santiago

Thanks for providing the input. 

RSS

About

Translate

Search

Photos

  • Add Photos
  • View All

© 2019   Created by Scott Davidson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service